Vállalunk autómentést trélerrel. Ha járművét tréleren szeretné elszállíttatni, forduljon hozzánk bizalommal, és mi segítünk. Trélerrel mentünk és szállítunk

  • személyautót,
  • kisbuszt,
  • lakókocsit,
  • munkagépet,
  • teherautót.

A tréler segítségével akár több autót vagy motort is el tudunk szállítani egyszerre. A tréler egy modern és korszerű eszköz a járművek szállítására.

A tréleres autómentést vagy autószállítást általában akkor szoktuk javasolni, ha a gépjármű futóműve sértetlen, és az autó a kerekein állva szállítható. Ilyenkor megérkezésünk után a járművet felhúzzuk a trélerre, és a tréleren a kerekeknél  önfeszítő hevederekkel, spaniferrel rögzítjük.

Ez erős, tartós és biztonságos rögzítést tesz lehetővé, és a jármű ugyanolyan állapotban gördül le a trélerről, mint ahogyan felálltunk rá, hiszen a tréler a karosszériával semmilyen kapcsolatba nem kerül, és nem okozhat véletlen sérülést sem.

A sérült futóművel rendelkező, vagy roncs járművet platós autómentőre emelve a legcélszerűbb szállítani, technikai és biztonsági okokból. A jármű sérült kereke alá biztonsági rögzítést teszünk amelynek segítségével a járművet meg tudjuk támasztani, és rögzíthető a szállítójármű platójához.  Általában ilyenkor a kerék helyett a futómű hídjánál alkalmazunk spanifer, feszítőheveder rögzítést. A hevedert ilyenkor a megfelelő helyeken átvezetve egy kar segítségével feszítjük meg olyan mértékig, hogy erős, rugalmas módon rögzítse a járművet.

A járművel nem felállunk az autómentőre, hanem az autómentő fedélzetén található csörlővel húzzuk fel a járművet a platóra, és utána rögzítjük. A hevederek vagy más néven spaniferek a biztonsági övhöz hasonló széles szalagok, amelyek fonott szálakból  készülnek, hatalmas terhelést bírnak el. Ezek a jármű súlyának többszörösét elbírják és nem szakadnak el, erre a tervezésük során ügyelnek.

Különleges járművek szállításához biztosítani tudunk zárt platójú trélert vagy trailert is. A zárt trélerek előnye, hogy a jármű a szállítás teljes időtartama során védett helyen van, nem érik a járművet az időjárás viszontagságai. A főleg nagyobb értékű autók védelmét jól biztosítja a zárt trailer, és megóvja a jármű épségét a teljes út során.

A hátrányaként egyedül azt lehet megemlíteni, hogy a zárt trailer szerkezetéből adódóan magas felépítmény, ezáltal a nagyobb légellenállás miatt a vontató jármű fogyasztása magasabb lesz. Ez a többlet költség főleg a hosszabb utaknál jelentkezik.

A modern trélerek alumínium platója már rendelkezik a spaniferek, feszítőhevederek fogadására és rögzítésére alkalmas felületi kiképzéssel, amelyek segítségével a járművek biztonságosan rögzíthetőek az autómentő platóján.

Autószállításhoz, használt autó szállításhoz, vagy többféle jármű szállításához kifejezetten ajánlott a tréler. A tréleren méretei miatt egyszerre több járművet is tudunk szállítani, ezáltal a szállítási költség a járművek között megoszlik, így az egy járműre eső költség jóval alacsonyabb mintha egyesével szállítanánk őket. Különleges járműveket, ültetett vagy alacsony sportautókat is lehet trélerrel szállítani, a kisebb ív miatt ezekre könnyen fel lehet állni.

A tréleres szállítás előnyei főleg nagy távolságoknál jelentkeznek, amikor akár több ezer kilométer az oda-vissza út. Ilyenkor a tréleres járműszállítással jelentős összegeket lehet megspórolni, ami használt autók szállításánál kiemelten fontos, hiszen sok alacsony értékű (egyébként kiváló állapotban lévő) autót azért nem hoznak be az országba, mert nem éri meg szállítani, mivel a szállítási költség a jármű értékének a 20-30%-a lehet. Ilyenkor abban tudunk segíteni, hogy fuvarszervezéssel, gyűjtőfuvarozással hozzuk el a kiválasztott járművet, járműveket, és ilyenkor az autószállításra nagyon olcsó árat tudunk adni.

Ha olcsó tréleres autómentésre van szüksége, vagy bármilyen járművet kell a tréler segítségével szállítani, forduljon hozzánk bizalommal.