Az autómentő szolgáltatásaink között gyakran előforduló feladat a kitört kerekű autó szállítás. Ez a helyzet különleges figyelmet és megfelelő felszerelést igényel, hogy az autót biztonságosan és sérülésmentesen lehessen elszállítani. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan zajlik a kitört kerekű autók szállítása, milyen eszközöket használnak az autómentők, és mire érdemes figyelni az autótulajdonosoknak.

Hogyan történik az autómentés?

A helyzet felmérése

 • Amikor autómentő cégünk értesítést kap egy kitört kerekű autóról, az első lépés mindig a helyzet felmérése. Az autómentő szakembereink az alábbi szempontokat veszik figyelembe:
 • A sérülés mértéke: Milyen súlyosan sérült az autó? Egy vagy több kerék is kitört? Mennyire mozgatható az autó?
 • Az autó pozíciója: Hol található az autó? Egy forgalmas úton, egy eldugott helyen vagy esetleg egy meredek lejtőn?
 • Biztonság: Biztonságosan megközelíthető-e az autó, és nem jelent-e veszélyt a közlekedés többi résztvevőjére?

Az autómentés előkészítése

A megfelelő eszközök kiválasztása kulcsfontosságú a kitört kerekű autó szállításához. Az autómentőink általában az alábbi felszereléseket használják:

 • Emelők: Az autó megemeléséhez, hogy a kitört kerekeket alátámasszák vagy cseréljék.
 • Békák (hidraulikus emelők): Ezekkel az autót könnyen meg lehet emelni anélkül, hogy további károkat okoznának.
 • Szállító tréler: Az autó egészét fel lehet rájuk helyezni, hogy biztonságosan szállítható legyen.
 • Rögzítő hevederek és láncok: Az autó biztos rögzítéséhez, hogy ne mozduljon el a szállítás során.

Kitört kerekű autó szállítása

Az autó mozgatása és felrakása

Miután a helyszínen felmértük a helyzetet és előkészítettük a szükséges eszközöket, következik az autó mozgatása és felrakása a szállító járműre. Ez a folyamat a következő lépésekből áll:

 • Az autó megemelése: Az autómentő szakembereink megemelik az autót, hogy a kitört kerekeket alátámasszák. Lehetőség van segédeszköz használatára, amelyet a sérült kerék alá teszünk.
 • Rögzítés: Az autót hevederekkel és láncokkal rögzítjük, hogy biztosan ne mozduljon el a szállítás során.
 • Felrakás a trélerre: Az autót óvatosan felhelyezzük a szállító trélerre, ügyelve arra, hogy a sérült részek ne okozzanak további károkat.

A szállítás és leadás

Az autómentő jármű, miután az autót biztonságosan rögzítették, elindul a megadott célállomás felé. A szállítás során a sofőrünknek különösen óvatosnak kell lennie, hogy az autó ne mozduljon el és ne sérüljön tovább. Érkezéskor az autót ismét óvatosan leemeljük a trélerről, és a megrendelő által meghatározott helyre tesszük.

A kitört kerekű autók szállítása különleges szakértelmet és megfelelő felszerelést igényel. Az autómentő szolgáltatók számára fontos, hogy minden esetben biztonságosan és hatékonyan járjanak el, minimalizálva az autó további károsodását. Az autótulajdonosok számára pedig lényeges, hogy olyan megbízható szolgáltatót válasszanak, aki rendelkezik a szükséges eszközökkel és tapasztalattal a sérült járművek kezelésében.

Ha bennünket választ, nem kell aggódnia a szállítás miatt!

Miért nehéz egy kitört kerekű autó mozgatása?

A kitört kerekű autó mozgatása számos kihívást rejt magában, amelyeket az autómentő szakembereknek figyelembe kell venniük. Ezek a kihívások a következők:

 1. Instabilitás

Egy kitört kerekű autó rendkívül instabil lehet. A sérült autó nem áll szilárdan a helyén, ami megnehezíti a biztonságos emelést és mozgatást. Az autó billenhet, borulhat, vagy további károkat szenvedhet a mozgatás során.

 1. Sérülékeny szerkezet

A kitört kerék miatt az autó alváza és egyéb alkatrészei szabadon érintkezhetnek a talajjal. Ez további károsodásokat okozhat, különösen, ha az autó mozgatása nem megfelelő eszközökkel vagy módszerekkel történik. Autómentőinknek ezért különös figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy ne sérüljön tovább az autó.

 1. Nehézkes emelés és rögzítés

A kitört kerekű autó felemelése és rögzítése bonyolultabb, mivel a szokásos emelési pontok és módszerek nem alkalmazhatók. Az autómentőinknek speciális eszközöket, például hidraulikus emelőket és békákat kell használniuk, hogy biztonságosan megemelhessék az autót.

 1. Mozgatási nehézségek

A kitört kerekű autó mozgatása, akár csak néhány métert is, nehéz lehet, mivel a kitört kerék miatt az autó nem gurul. Az autómentőinknek óvatosan kell dolgozniuk, hogy ne okozzanak további károkat az autó alvázán, felfüggesztésén vagy más alkatrészein.

 1. Biztonsági kockázatok

Az autómentők számára a legfontosabb szempont a biztonság. A kitört kerekű autó mozgatása során fennáll a veszélye annak, hogy az autó váratlanul elmozdul, ami sérüléseket vagy további károkat okozhat. Az autómentőknek minden lépésüket gondosan meg kell tervezniük, és megfelelő védőfelszerelést kell viselniük.

 1. Különleges eszközök és szaktudás szükségessége

A kitört kerekű autó mozgatásához speciális eszközök és szaktudás szükségesek. Cégünk autómentő sofőreinek megfelelő képzettséggel és tapasztalattal kell rendelkezniük ahhoz, hogy hatékonyan és biztonságosan kezeljék az ilyen helyzeteket.

A kitört kerekű autó mozgatása számos kihívást és kockázatot rejt magában, ami megnehezíti a folyamatot. Az autómentőinknek különös figyelmet kell fordítaniuk az autó stabilitására, sérülékeny szerkezetére, valamint a biztonsági és technikai szempontokra. Az ilyen helyzetek hatékony és biztonságos kezelése speciális eszközöket és szakértelmet igényel, amelyeket csak tapasztalt és jól felszerelt autómentő szolgáltató tud biztosítani.

Ha bármilyen baleset vagy műszaki hiba miatt autómentőre van szüksége, számíthat ránk. Még akkor is, ha kitört az autó kereke, ne essen kétségbe, hanem hívjon bennünket és azonnal indulunk segíteni.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Expressz Autószállítás BudapestExpressz Autószállítás Budapest Gyors és Hatékony Autószállítás a Fővárosban 0-24 akár azonnali indulással is SOS. Az express autószállítás Budapesten a sebességről szól. Ha Önnek sürgősen szállításra van szüksége, akkor […]
 • Autómentős tanácsokAutómentős tanácsok Autómentés közben jelentős mennyiségű tapasztalatot gyűjtünk, amelyek hasznosak lehetnek mások számára is, ezekből adunk közre néhányat. Akinek van autója, az ismeri a hideg, hűvös […]
 • Hogyan mossuk az autót?Hogyan mossuk az autót? Kövese a négy lépés programot, hogy alaposan meg tudja tisztítani járművét és újra visszaállítsa szalon állapotát. Az autó ki van téve a szélsőséges anyatermészet erőinek, az eső, jég, […]
 • Elektromos autó mentés, szállításElektromos autó mentés, szállítás Elektromos autó mentés műszaki hiba és baleset esetén is Budapesten és országosan. Segítségre van szüksége? Hívjon! Azonnal indulunk menteni, ha elektromos autója nem indul vagy leállt, […]
 • Autómentés M3 AutópályaAutómentés M3 Autópálya Autómentés M3 Autópályán 0-24 Éjjel-Nappal szolgáltatás az év minden napján! Profi sofőrök, korszerű autómentő járművek, éjjel-nappal rendelkezésére állunk. Ha az M3 autópályán […]
 • Fáradtan vezetni?Fáradtan vezetni? Sokunkkal megtörtént már , hogy egy nehéz és hosszú nap végezetével autóba kell ülni, hogy sok száz kilométert vezessünk. Az éberségi szintünk ebben az esetben a megfelelő szint alá kerül […]