Válassza a tréleres autószállítást Budapesten 0-24, országosan, és külföldön is 24/7. Olcsón hazahozzuk autóját bárhonnan. Megbízható céges háttér, 100% biztosítás, korszerű autószállítók, képzett sofőrök. Az autószállítás trélerrel népszerű és praktikus megoldás, különösen akkor, ha sérült vagy működésképtelen járművet kell szállítani, illetve hosszabb távolságra kell autót mozgatni. A tréleres autószállítás árai számos tényezőtől függenek, és változóak lehetnek az egyes szolgáltatók között. Ebben a cikkben bemutatjuk a legfontosabb szempontokat, amelyek befolyásolják az autószállítás költségeit.

Tréleres autószállítás árak

 1. Távolság: A szállítási távolság az egyik legmeghatározóbb tényező az árak alakulásában. Általában kilométeralapú díjszabást alkalmaznak az autószállítók. A belföldi szállítás esetén a díjak általában kilométerenként 150-400 forint között mozognak. Nemzetközi szállításnál ez az összeg változhat, különösen akkor, ha a szállításhoz több országon is át kell haladni.
 2. Jármű típusa és mérete: A szállítandó jármű mérete és típusa szintén jelentősen befolyásolja az árat. Egy nagyobb méretű, nehezebb jármű (pl. SUV vagy teherautó) szállítása drágább lehet, mint egy kisebb személyautóé. Ennek oka, hogy a nagyobb járművek több helyet foglalnak a tréleren, és nagyobb terhelést jelentenek a szállítójármű számára.
 3. Jármű állapota: Ha a szállítandó jármű sérült vagy nem működőképes, az is növelheti a költségeket. Az ilyen járművek mozgatása több időt és speciális felszerelést igényelhet, ami magasabb árat eredményezhet.
 4. Sürgősség: Az autószállítás sürgőssége szintén befolyásolhatja az árakat. Ha az autót gyorsan kell elszállítani, például még aznap vagy másnap, a szolgáltató felárat számíthat fel a sürgősségi szállításért.
 5. Szolgáltatási extrák: Egyes extra szolgáltatások is kérhetők, mint például a jármű biztosítása a szállítás alatt, zárt tréleres szállítás (ami véd a környezeti hatásoktól), vagy akár a jármű elhelyezése egy adott helyszínen. Ezek az extrák további költségekkel járhatnak. Az autószállítók rakománybiztosítással rendelkeznek.
 6. Időjárási és útviszonyok: A szállítási körülmények szintén befolyásolhatják az árakat. Rossz időjárási viszonyok, nehezen járható utak vagy forgalmas városi területeken történő szállítás nehezítheti és lassíthatja a folyamatot, ami szintén növelheti a költségeket.

Átlagos árak Magyarországon

A magyarországi tréleres autószállítás árai változóak, de általánosan elmondható, hogy nagyon különböző árakat adnak az autószállítók. Ennek oka, hogy sokan engedély és megfelelő felszerelés nélkül végeznek autószállítást. Az olcsó ár ne legyen szempont autószállításnál, mivel, ha valami baj történik nem lesz fedezet a kár mögött.

Ha nincs cég, a fuvarozó mögött akkor nem lesz, aki a kárt megtérítse, a vagyontalan magánszemélyen behajtani pedig erősen kétséges. Miért bízná rá értékes autóját bárkire?

Válassza olcsó céges autószállító, autómentő szolgáltatásainkat és nyugodt lehet, járműve jó kezekben lesz!

Hogyan válasszunk szolgáltatót?

 • Árajánlat kérése: Kérjünk árajánlatot a járműszállítás végző szolgáltatótól akár online is.
 • Referencia: Nézzünk utána az adott szolgáltató referenciáinak.
 • Biztosítás: Kérdezzünk rá, hogy a szállítás tartalmaz-e biztosítást, és ha igen, milyen mértékben.

A tréleres autószállítás költségei tehát számos tényezőtől függenek, de megfelelő tájékozódással és előzetes egyeztetéssel elérhetjük a legkedvezőbb árat és a legmegfelelőbb szolgáltatást.

Mi az a tréleres autószállítás és mire jó?

A tréleres autószállítás olyan szállítási mód, amely során egy vagy több járművet egy speciális pótkocsival, azaz trélerrel mozgatnak egyik helyről a másikra. Ez a módszer számos előnyt kínál különböző helyzetekben, és széles körben használják mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások.

Mire jó a tréleres autószállítás?

Sérült vagy működésképtelen járművek szállítása:

Ha egy autó balesetet szenvedett, vagy valamilyen műszaki hiba miatt nem működik, a tréleres autószállítás lehetővé teszi, hogy a járművet biztonságosan eljuttassák a szervizbe vagy egyéb kívánt helyre.

Új autók szállítása:

Az autókereskedők gyakran használják a tréleres szállítást új járművek mozgatására. Így az autók sérülésmentesen és tisztán érkeznek meg a bemutatóterembe vagy a vásárlóhoz.

Költözés:

Ha valaki egy másik városba vagy országba költözik, és több járművet is birtokol, a tréleres szállítás kényelmes megoldás arra, hogy minden autót egyszerre, biztonságosan áthelyezzenek az új helyszínre.

Klasszikus és veterán autók szállítása:

A ritka és értékes veterán autók tulajdonosai gyakran választják a tréleres szállítást, hogy megvédjék járművüket a hosszú távú vezetés okozta kopástól és az úton leselkedő veszélyektől.

Versenyautók szállítása:

A versenyautók gyakran nem rendelkeznek az utakon való közlekedéshez szükséges felszereltséggel. A tréleres szállítás lehetővé teszi, hogy a versenyzők járműveiket biztonságosan eljuttassák a versenyhelyszínre.

Autószervizek és autómentők:

Az autószervizek és autómentők gyakran használnak trélereket, hogy elhagyott, lerobbant vagy balesetet szenvedett járműveket szállítsanak el az utakról és javító műhelyekbe.

A tréleres autószállítás előnyei

 • Biztonság: A tréleres szállítás során a jármű nincs kitéve az úton leselkedő veszélyeknek, mint például a kátyúk, a közlekedési balesetek vagy az időjárási viszontagságok.
 • Kényelem: Az autós tulajdonosok számára kényelmes megoldás, mivel nem kell aggódniuk a hosszú távú vezetés miatt. Az autót a kívánt helyszínre szállítják, anélkül hogy az bármilyen kopást vagy sérülést szenvedne.
 • Időmegtakarítás: A tréleres szállítás gyors és hatékony módja a járművek mozgatásának, különösen akkor, ha több autót kell egyszerre szállítani.
 • Költséghatékonyság: Bár a tréleres szállításnak van költsége, hosszú távon költséghatékony lehet, mivel megóvja a járművet az úton történő használat okozta amortizációtól és esetleges károktól.

A tréleres autószállítás egy rugalmas és megbízható megoldás, amely számos helyzetben nyújt kiváló szolgáltatást. Legyen szó sérült autók szállításáról, új járművek mozgatásáról, vagy speciális autók szállításáról, a tréleres megoldás kényelmet, biztonságot és hatékonyságot kínál az autótulajdonosok számára.