Az utak mindig tele vannak meglepetésekkel, és sajnos előfordulhat, hogy bármilyen óvintézkedést is teszünk, lerobbanhat az autónk. Bármennyire is bosszantó és stresszes lehet ez a helyzet, fontos megőrizni a nyugalmat és lépésről lépésre végig gondolni, mit kell tennünk. Íme néhány teendő, ha lerobban az autója és nem tud tovább menni vele.

Mit tegyek ha lerobbantam az autóval?

Húzódjon le az autóval a leállósávba vagy a lehető legbiztonságosabb helyre. Tartsa a kormányt stabilan és körültekintően vezesse a járművet a leállósávba vagy az út szélén lévő biztonságos helyre. A lényeg, hogy hogy ne veszélyeztesse se magát, sem másokat. Úgy kell megállni az út szélén, hogy a hátulról közeledő járművek biztonságosan észlelhessék, hogy egy álló jármű van az út szélén. Tehát például egy kanyar után legalább 200m-re érdemes elmenni, hogy aki a kanyarból érkezik, legyen ideje észrevenni az álló járművet.

Legyen jól látható: Helyezzen ki elég messzire a járművétől egy vészjelző háromszöget sárga villogó lámpát vagy más figyelmeztető eszközt, hogy az arra haladó autósok időben észlelhessék a veszélyt. Vegye fel a járműben tartandó sárga fényvisszaverő mellényt.

Maradjon nyugodt és kérjen segítséget: Ha van mobiltelefonja, hívjon egy autómentő szolgálatot, hívja a fenti telefonszámot és ügyeletes munkatársunknak mondja el, hogy elakadt az út szélén. A pontos helyszínt mindig diktálja be, hogy minél gyorsabban megtalálja az autómentős. Ha elmondja a problémát akkor az autómentő munkatársunk azonnali árajánlatot ad, amelynek elfogadása esetén azonnal indulunk menteni.

Tartózkodjon biztonságos távolságra az autótól: Ha a motorháztető fel van nyitva, vagy próbálja elhárítani a hibát, mindig ügyeljen arra, hogy a közlekedő autók ne veszélyeztessék. Legjobb, ha a többi autótól biztonságos távolságban az út szélén megáll.

Ne próbálja megjavítani, ha nem jártas az autójavításban

Ha nem jártas az autók szerelésében, akkor ne próbáljon meg kísérletezni a problémával. Rosszabb esetben csak súlyosbít a helyzeten. Várjon inkább a szakemberre. Például, ha felforr a víz súlyos sérüléseket okozhat vele, ha lecsavarja a hűtőről a sapkát. Stresszes helyzetben az ember könnyebben hibázik, és egy műszaki hibától könnyen pánikba esünk.

Gondoljon az utasaira: Ha nem egyedül van az autóban, gondoskodjon arról, hogy az utasainak is biztonságos helyre kell menni, hogy ne veszélyeztessék magukat a járműben. Például szálljanak ki az autóból és álljanak meg a szalagkorláton kívül biztonságos távolságra..

Értesítse azokat, akiket érint: Ha valahova igyekezett, és lerobbant, értesítse az illetékeseket (munkahely, találkozópartner stb.), hogy mi történt. Ez segít elkerülni a felesleges aggódást és félreértéseket.

Gondoskodjon a javíttatásról: Miután az autómentő vagy autószállító megérkezett, kövesse az irányításukat. Mindenképpen várja meg az autómentőt, ha elfogadta az árajánlatát és megrendelte a szállítást. A helyszínen nem tudnak segíteni, de kérheti az autó megfelelő autószervizbe vontatását vagy megadhat egy címet, ahova szeretné, hogy autóját szállítsuk.

autót ért műszaki hiba

Az autót ért műszaki hiba vagy baleset soha nem kívánatos helyzet, de ha megfelelően reagál és az elérhető segítséget igénybe veszi, akkor a kellemetlenségek minimálisra csökkenthetők. Ne feledje, hogy a biztonság mindig az elsődleges szempont. A nyugodt és megfontolt cselekvés segíthet abban, hogy a probléma ne váljon még nagyobb kihívássá.

Miért fordulhat elő műszaki hiba az autóval?

Az autók a mindennapi életünk fontos részeivé váltak, segítve minket az egyszerű közlekedésben és kényelmes szállításban. Azonban senki sem szereti, amikor autója hirtelen műszaki hibával szembesül. Ezek a problémák sokféle forrásból származhatnak, és a rendszeres karbantartástól függetlenül bármikor bekövetkezhetnek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mi mindentől lehet műszaki hibás az autó.

 1. Kopás és elhasználódás: Az autóalkatrészek nem végtelen élettartamúak, és idővel kopnak és elhasználódnak. A legtöbb alkatrész idővel cserére szorul, például a fékbetétek, a gumik, az olajszűrők, olajak és a váltóolaj. A járműben lévő folyadékok és szűrők időszakos cseréje nagyon javasolt.
 2. Elektronikai hibák: A modern autók tele vannak elektronikai rendszerekkel, amelyek hibát okozhatnak. A számítógépes rendszerek zavarai vagy a vezeték nélküli kommunikáció problémái komoly műszaki problémákat okozhatnak. Elektronikai problémákat okozhat a szélsőséges időjárás és a beázás is.
 3. Üzemanyagrendszer problémák: Az üzemanyagrendszer hibái szintén gyakoriak. Üzemanyag szivárgások, eldugult injektorok vagy a benzinellátás zavarai okozhatnak gondokat.
 4. Motorhiba: A motor a jármű legfontosabb része, és hibás működése komoly problémát jelenthet. A rossz indítási jelenségek, a motorrezgés vagy a furcsa zajok mind arra utalhatnak, hogy a motor sérült vagy meghibásodott.
 5. Akkumulátorproblémák: Az autó akkumulátora a jármű indításához és a villamos rendszerek működéséhez szükséges. Az akkumulátor gyenge vagy működésképtelen állapota miatt az autó nem tud beindulni. Ha az akkumulátor jó, viszont az azt töltő generátor meghibásodik, akkor az is hasonló problémákat okozhat. Ilyenkor hiába cserélünk akkumulátort, a generátor javítása vagy cseréje nélkül nem lesz megoldás a problémára.
 6. Futóműproblémák: A futómű hibái, mint például az elkopott lengéscsillapítók vagy a kormánymű problémái, veszélyessé tehetik az autó vezetését. A furcsa nyikorgó hangok, a durrogás az autó alján illetve a szokatlan imbolygás menet közben mind a futómű problémát jelezhetik.
 7. Karosszéria és korrózió hibák: Ezek nemcsak esztétikai problémákat okozhatnak, hanem az autó hosszú távú élettartamát is csökkenthetik. Rozsda, sérülések és festékproblémák befolyásolhatják az autó állapotát. Műszakilag a rozsdás autó balesetveszélyes.
 8. Külső tényezők: Időjárási viszonyok, például hó, jég vagy só, valamint balesetek vagy ütközések is okozhatnak kárt az autóban.
 9. Hiányzó karbantartás: Ha nem tartja be az autó gyártójának ajánlott karbantartási ütemtervét, az hosszú távon problémákat okozhat. A rendszeres karbantartás segít megelőzni a hibák kialakulását.

Az autók műszaki hibái elkerülhetetlenek lehetnek, de a megfelelő gondozással és karbantartással minimalizálhatók. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze az autó állapotát, és ha bármilyen gyanús jelet észlel, azonnal forduljon egy szakemberhez. Ne hagyja, hogy egy apró probléma nőjön komoly műszaki hibává, amely nem csak pénzügyi terhet jelenthet, hanem a biztonságot is veszélyeztetheti.

Az autód megfelelő gondozásával hosszú élettartamát és zavartalan működését is biztosíthatja.

Hívjon, ha autószállítás vagy autómentés szolgáltatásra van szüksége!

Kapcsolódó bejegyzések

 • Hogyan mossuk az autót?Hogyan mossuk az autót? Kövese a négy lépés programot, hogy alaposan meg tudja tisztítani járművét és újra visszaállítsa szalon állapotát. Az autó ki van téve a szélsőséges anyatermészet erőinek, az eső, jég, […]
 • Autómentés Budapesten az ünnepek alatt is!Autómentés Budapesten az ünnepek alatt is! A Karácsonyi ünnepek ideje alatt sokan élvezik a pihenést, a családdal való időtöltést és az ünnepi készülődést. Azonban ezekben az időszakokban is előfordulhatnak váratlan események, mint […]
 • Autómentés ŐsszelAutómentés Ősszel Az ősz számos varázslatos pillanatot hoz magával: a színpompás falevelek, a kellemes hűvös időjárás és az ünnepi szezon kezdetének izgalma mind-mind az őszi évszakhoz kapcsolódnak. Azonban […]
 • Teherautómentés BudapestTeherautómentés Budapest Olcsó teherautómentés, furgonmentés Budapesten és országosan éjjel, nappal 0-24 Non-Stop. Hívjon bennünket, ha műszaki hibás lett teherautója, leállt, vagy balesetet szenvedett vele. […]
 • Autómentés azonnal Non-StopAutómentés azonnal Non-Stop Autómentés autószállítás azonnal 0-24 SOS indulással Budapesten és Országosan megbízható cégtől. Korrekt árak, olcsó autószállítás, 0-24 ügyfélszolgálat éjjel, nappal várjuk segélykérő […]
 • Olcsó autómentés, autószállítás SOSOlcsó autómentés, autószállítás SOS Autómentés olcsón Budapest és Pest megyében Azonnal indulással, SOS segítséggel. Hívjon, ha balesetet szenvedett autóval, vagy teherautóval és azonnal indulunk segíteni. Teherautó mentés, […]

Címke: , ,