A felforrt hűtővíz egy gyakori és komoly probléma, amely bármely autótulajdonossal előfordulhat. Különösen forró nyári napokon vagy hosszan tartó autózás során. Ez a helyzet nemcsak kellemetlen, de jelentős károkat is okozhat a motorban, ha nem kezelik megfelelően. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért fontos azonnal intézkedni, és hogyan segíthet az Autómentő 24 ilyen vészhelyzetekben.

Miért Forrhat Fel a Hűtővíz?

A hűtővíz felforrásának több oka is lehet, amelyek közül néhány a következő:

 • Elégtelen Hűtőfolyadék: A hűtőrendszerben alacsony hűtőfolyadékszint a motor túlmelegedéséhez vezethet.
 • Hűtőrendszeri Szivárgás: Szivárgás esetén a hűtőfolyadék szintje csökken, ami szintén túlmelegedést okozhat.
 • Hibás Termosztát: A termosztát szabályozza a hűtőfolyadék áramlását a motorban. Ha meghibásodik, a motor túlhevülhet.
 • Hűtőventilátor Hibája: A ventilátor meghibásodása miatt a motor nem kap elég hűtést.
 • Eltömődött Radiátor: A szennyeződések vagy lerakódások csökkenthetik a radiátor hatékonyságát.

Mit Kell Tenni, Ha Felforr a Hűtővíz?

Ha azt észleli, hogy a hűtővíz felforrt, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Biztonságos Megállás: Azonnal álljon meg egy biztonságos helyen, kapcsolja ki a motort és kapcsolja be a vészvillogót.
 • Motor Lehűtése: Ne nyissa ki azonnal a motorháztetőt, hagyja, hogy a motor lehűljön. A forró hűtővíz égési sérüléseket okozhat.
 • Hűtőfolyadék Ellenőrzése: Miután a motor lehűlt, ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét és az esetleges szivárgásokat. Ne próbálja feltölteni, amíg a motor forró.
 • Szakértői Segítség Kérése: Hívja az Autómentő 24-t, hogy professzionális segítséget kapjon és elkerülje a további károkat.

Az Autómentő 24 Szolgáltatásai

 1. Az Autómentő 24 szakértő csapata készen áll arra, hogy gyorsan és hatékonyan segítsen Önnek a hűtővíz felforrásakor. Szolgáltatásaink a következők:
 2. Gyors Helyszíni Segítség: Szakembereink a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkeznek, hogy minimalizálják a várakozási időt.
 3. Helyszíni Diagnosztika: Az autómentők gyorsan felmérik a problémát és megoldást kínálnak, ha lehetséges.
 4. Autómentés és Szállítás: Ha a helyszíni javítás nem kivitelezhető, biztonságosan elszállítják a járművet a legközelebbi szervizbe vagy a tulajdonos által megjelölt helyre.
 5. Szakszerű Javítás: Szervizpartnereink gondoskodnak arról, hogy a járművet szakszerűen és gyorsan megjavítsák, hogy Ön minél hamarabb folytathassa útját.

Felforrt a hűtővíz?

Miért Válassza az Autómentő 24-t?

Az Autómentő 24 megbízható és tapasztalt csapata mindig készen áll arra, hogy segítsen bármilyen autós vészhelyzetben. Szolgáltatásaink előnyei:

 • 24/7 Elérhetőség: Az év minden napján, bármikor hívhat minket.
 • Gyors Reakcióidő: A lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk.
 • Tapasztalt Szakemberek: Csapatunk magasan képzett és tapasztalt szakemberekből áll.
 • Korszerű Felszerelés: A legmodernebb eszközökkel dolgozunk, hogy minden problémát hatékonyan megoldjunk.

A felforrt hűtővíz súlyos problémát jelenthet, amely gyors és szakszerű beavatkozást igényel. Ha ilyen helyzetbe kerül, az Autómentő 24 megbízható segítséget nyújt, hogy a lehető legkisebb kárral és kényelmetlenséggel folytathassa útját. Ne kockáztassa a motor meghibásodását – hívja az Autómentő 24-t, és bízza a szakértőkre a probléma megoldását!

Miért nem szabad tovább közlekedni az autóval, ha felforrt a hűtővíz?

Ha felforr a hűtővíz, az azt jelzi, hogy a motor túlmelegedett, ami komoly problémákat okozhat, ha tovább közlekedik a járművel. Itt van néhány ok, amiért nem szabad folytatni az utat ilyen helyzetben:

 • Motor Károsodása: A motor hűtés nélkül gyorsan túlmelegedhet, ami súlyos károkat okozhat a motor alkatrészeiben. Az alumínium hengerfej deformálódhat vagy megrepedhet, ami drága javítást vagy motorcserét igényelhet.
 • Hengerfejtömítés Sérülése: A túlmelegedés tönkre teheti a hengerfejtömítést, ami olaj- és hűtőfolyadék-szivárgást okozhat. Ez a probléma további motorhibákhoz vezethet és komoly javítási költségekkel járhat.
 • Hűtőrendszer Túlterhelése: Ha a hűtővíz forr, az egész hűtőrendszer nyomás alatt van. A folytatás közben megnövekedett nyomás szivárgásokat vagy hűtőcsövek repedését okozhatja, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.
 • Olaj és Hűtőfolyadék Keveredése: A hengerfejtömítés sérülése esetén az olaj és a hűtőfolyadék keveredhet, ami a motorolaj kenőképességének csökkenéséhez vezet. Ez komoly belső motorikus károkat okozhat.
 • Motor Leállása: Ha a motor túlmelegszik, végül teljesen leállhat, ami balesetveszélyes lehet, különösen nagy sebességnél vagy forgalmas utakon.

Mit Kell Tenni, Ha Felforr a Hűtővíz?

 1. Álljon Meg Biztonságosan: Azonnal álljon meg egy biztonságos helyen, kapcsolja ki a motort és kapcsolja be a vészvillogót.
 2. Ne Nyissa Ki Azonnal a Motorháztetőt: Várjon, amíg a motor lehűl, mert a forró hűtővíz égési sérüléseket okozhat.
 3. Ellenőrizze a Hűtőfolyadék Szintjét: Miután a motor lehűlt, ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét és az esetleges szivárgásokat.
 4. Kérjen Szakértői Segítséget: Hívja autómentő szolgáltatásunkat, hogy professzionális segítséget kapjon, és elkerülje a további károkat.

A motor hűtőrendszerének megfelelő működése elengedhetetlen a jármű biztonságos és hatékony működéséhez. Ha bármilyen problémát tapasztal a hűtőrendszerrel kapcsolatban, ne kockáztassa a motor további károsodását – álljon meg, és kérjen tőlünk segítséget azonnal.

Ha bármilyen problémája támad az utakon, kérjen segítséget, hívja a fenti telefonszámot!

Kapcsolódó bejegyzések

 • Autószerviz szolgáltatásAutószerviz szolgáltatás Új Budapesti autószerviz szolgáltatás cégünk kínálatában. Ügyfeleink ezentúl az mentés után kérhetik, hogy autójavító műhelyünkben javítsuk meg a járművüket. Ez a szolgáltatásunk […]
 • Új Iveco csúszóplatós autómentőÚj Iveco csúszóplatós autómentő Cégünk új Iveco csúszóplatós autómentőt vásárolt, amellyel a járművek mentése sokkal könnyebbé és hatékonyabbá válik. Az autómentő jármű platója teljes hosszában hátra csúsztatható, […]
 • Az autóvontatás szabályaiAz autóvontatás szabályai Az Autóvontatás Szabályai: Hogyan Tartsuk Biztonságosan Mozgásban a Járművet? Az autóvontatás olyan helyzetekben elengedhetetlen, amikor járművünk műszaki problémák miatt vagy […]
 • A fékek karbantartása a járművönA fékek karbantartása a járművön Az autómentések során gyakran találkozunk kisebb - nagyobb balesetet szenvedett járművel. A balesetek, ráfutások jelentős részét a nem megfelelő állapotban lévő fékek okozzák. […]
 • Az autó nyári felkészítéseAz autó nyári felkészítése Az autó nyári felkészítése legalább olyan fontos, mint amikor a rossz időre és a hidegre kell felkészíteni az autót. Az autó egésze meg fogja hálálni a törődést, hiszen ki szeretne az út […]
 • Nem éri meg az autógumin spórolniNem éri meg az autógumin spórolni Miért nem éri meg az autógumin spórolni - A biztonság és gazdaságosság fontossága. Autómentést végző szolgáltatóként gyakran találkozunk defekt miatt történt balesettel, illetve olyan […]