Autómentés a 15.-kerületben Olcsón, gyorsan, garanciával.

Autómentő azonnal, Újpalotán, Rákospalotán és Pestújhelyen, valamint a határoló környéken, Újpesten, Budapest IV.-kerületében,  a XIV. kerület, XVI.-kerületben, Fót, Csömör településeken.

Ugyanitt vállalunk munkagép mentést, munkagép szállítást építkezésekre, építkezésekről. Csörlős autómentővel hívása után azonnal indulunk.

Autómentés, autószállítás  a 15 kerületben bármikor, éjjel-nappal, non stop. Autómentő tréler. Hívja a fenti telefonszámunkat, hogy segíthessünk! Ha autószállításra, használtautó tréleres szállítására van szüksége, állunk rendelkezésére. Szállítunk járművet, felépítményt autófényező műhelybe, autószerelőhöz is. Ha különböző műszaki okok miatt lerobban az autója akkor is számíthat ránk, üzemanyag rendszer eltömődés, vagy ha másfajta üzemanyagot tankolt hívjon és segítünk.

Szolgáltatások amelyeket nyújtani tudunk:

 • Autómentő platós, és szállító autómentő tréler.
 • Csörlős autómentővel kihúzzuk ha árokba csúszott.
 • Előre egyeztetett fix áron dolgozunk.
 • Tisztán dolgozunk.
 • Olcsón dolgozunk.
 • Garancia az autószállításra.
 • 20 év munkatapasztalat.
 • Éjjel -nappal a rendelkezésére állunk.
 • Ünnepnapokon is dolgozunk.
 • Az elvégzett munkára előre árajánlatot adunk.
 • Nincsenek rejtett költségek.

Sok ezer munkaóra tapasztalatot gyűjtöttünk az évek során. Ismerjük ügyfeleink gyakran felmerülő problémáit, kérdéseit, és tudunk segíteni ezek megoldásában. A Budapest 15.-kerülete nagyjából sík terület, két részre osztható, egyrészt a régi Pestújhelyi kertvárosi környezetre, másrészt a ’60-as,’70-es években felépült Újpalota lakótelepre. Itt az autómentés munka során általában műszaki hibás autókat mentünk, valamint viszonylag gyakran elő szokott fordulni, hogy az alsóbbrendű bekötő utakról figyelmetlenül hajtanak ki a járművel, a főúton nagyobb sebességgel haladó autóval pedig eltalálják a kihajtó jármű bal elejét. Ez általában a futómű rongálásával jár, a járművet nem lehet vontatni, hanem trélerre vagy platós autómentőre kell felcsörlőzni. A kerületben nagyon sok jobbkezes utca van, ahol a siető járművezetők nem állnak meg a kereszteződésben, hanem csak lassítanak, ilyenkor a jobb kéz szabályt nem biztosítják, és a nagyobb sebességgel érkező járművel ütközhetnek, a hatás hasonló, mint fentebb.

Újpalota és Pestújhely területén végzett szolgáltatásaink:

Autómentés Újpalota, Pestújhely, Rákospalota  – XV. kerület

Autószállítás Újpalota,  Pestújhely  – XV. kerület

Lakókocsi felépítmény szállítás Újpalota, Pestújhely, Rákospalota  – XV. kerület

Motormentés – XV. kerület

Munkagép mentés – XV. kerület

Bobcat szállítás Újpalota, Pestújhely, Rákospalota  – XV. kerület

Sportautó szállítás Újpalota, Pestújhely, Rákospalota   – XV. kerület

Alacsony hasmagasságú autó szállítás – XV. kerület

Sos autómentés Újpalota, Pestújhely, Rákospalota  – XV. kerület

Csörlős autómentés Újpalota, Pestújhely, Rákospalota  – XV. kerület

 

Mivel a területen több üzemanyagtöltő állomás és benzinkút is található, ezért néha hívnak üzemanyag félretankolás miatt is. Ilyenkor általában szivattyúval kannába leengedjük az üzemanyagot, ha üres volt a jármű üzemanyagtartálya, akkor ez az üzemanyag felhasználható egy másik járműben (például ha benzin helyett gázolajat tankolt, akkor a lefejtett gázolaj más gázolajjal működő járműben felhasználható). Azonban a benzines autó tartályát leengedés után célszerű átmosni az olajtól. Ha gázolajosba töltött benzint, azt le kell engedni teljesen, és utána tankolható bele a gázolaj, az üzemanyagtartály átmosást nem igényel. Fontos, hogy ha nem biztos benne, hogy üres volt az üzemanyagtank, vagy volt benne üzemanyag, akkor nem szabad a lefejtett összekevert üzemanyagot felhasználni, mivel a motor sérülését okozhatja. Ezt az üzemanyagot sem kell viszont kidobni, hiszen munkagépekben apránként adagolva ez az üzemanyag is felhasználható. Mivel általában jelentős mennyiségű 30-60 liter üzemanyagot szoktak így véletlenül bekeverni, félretankolni ezért az anyagi kár jelentős lehet.

Ha a félretankolást nem a helyszínen vette észre, hanem elindult és közlekedett az autóval, akkor valószínűleg a félretankolás jeleit tapasztalhatta meg menet közben. Ez a félretankolt üzemanyagtól függően többféle problémát okozhat, és ebben a fázisban már autószerelő közreműködését igényli.

A tünetek többfélék lehetnek, és ezek általában tankolás után jelentkeznek:

 • a motor beindul azután leáll,
 • a motor egyáltalán nem indul,
 • a motor leáll,
 • vezetés közben a kipufogó erőteljesen füstöl,
 • az autó indítása után a motor „dadog” azaz egyenetlenül jár.

Ilyen esetekben azonnal álljunk félre,  állítsuk le a motort, és hívjon bennünket. Ha tovább megy a járművel (nem biztos, hogy sikerülni fog, mert a motor a másfajta üzemanyag miatt előbb-utóbb leáll) akkor a jármű motorjának az épségét veszélyezteti, ami ha károsodik, nem lesz olcsó mulatság.  A félretankolás hatását ha már felszívta a motor a másfajta üzemanyagot, csak autószerelő tudja orvosolni, ilyenkor ki kell tisztítani az üzemanyagszűrőt, üzemanyag szivattyút, a porlasztót, is az üzemanyag leengedése után. Ha benzines autóba gázolajat töltött, a gázolaj ráköphet a gyújtógyertyákra, ami indítási problémákat is okozhat ezért a gyertyákat is meg kell tisztítani egy ilyen tévedés után. A félretankolás miatti szerkezetkárosodás a garanciális járműveknél a garancia elvesztését vonja maga után, tehát fokozottan figyeljünk a tankolásnál. A félretankolás oka triviális szokott lenni, például a tankolás kezdetén nem figyel oda valaki, mert beszélgetnek, vagy mobilon beszél, és ez elvonja a figyelmét, de például volt már rá eset, hogy a kutas tanonc nézte be a jármű típust, és gázolaj helyett benzinnel töltötte fel a járművet.

Lehetséges ok továbbá, hogy egyszerűen megszoktuk, hogy milyen típusú üzemanyagot tankolunk, és új autót vásárolunk, amelyikbe már másfajta üzemanyag kell. Ilyenkor ha beállunk a kútra, akkor automatikusan nyúlunk az üzemanyag pisztoly után. A kutakon úgy próbálnak meg segíteni az ilyen helyzetek elkerülését, hogy másfajta színekkel jelzik az üzemanyag típusokat és általában a dízel tankoló csöve nagyobb mint a benzines tartály beöntő nyílása.

Aki naponta több autót vezet, (például cégest a munkahelyen, hazaérve pedig a sajátot) az kiemelten figyeljen az üzemanyag típusára, hogy melyik tankoló csövet fogja meg a kúton.

Balesetmentes közlekedést kívánunk Budapesten a 15.-kerületben is, Újpalota, Pestújhely, Rákospalotán és ha segítségre van szüksége hívjon bennünket a fenti telefonszámon!

 

Kapcsolódó bejegyzések

 • Külföldi autóvásárlásKülföldi autóvásárlás Mire érdemes figyelni a külföldi autóvásárlásnál? Az importálás sokszor csábító, de azért tartsuk nyitva a szemünket! A külföldi járművek előélete nehezen ellenőrizhető, a járulékos, […]
 • Autó fertőtlenítésAutó fertőtlenítés Az automento-24.hu ózongenerátoros fertőtlenítést használ járművei fertőtlenítésére! A vírushelyzet miatt minden autósban megfogalmazódik a kérdés, mivel lehet gyorsan és egyszerűen […]
 • Motorkerékpár mentésMotorkerékpár mentés Motor mentés: Hogyan segítünk bajba jutott motorosoknak? Ahogy a motoros szezon beköszönt, egyre többen választják ezt a gyors és szabadságot jelentő közlekedési eszközt. Ám sajnos […]
 • Hózokni autósoknak télreHózokni autósoknak télre Mi az hózokni és hogyan működik? A hózokni ad a kerekeknek jobb tapadást. Úgy működik, hogy a száraz hó és jég ragad a textil felületén, ezáltal segítve a jobb súrlódást, és kontaktust […]
 • Autómentés M3 AutópályaAutómentés M3 Autópálya Autómentés M3 Autópályán 0-24 Éjjel-Nappal szolgáltatás az év minden napján! Profi sofőrök, korszerű autómentő járművek, éjjel-nappal rendelkezésére állunk. Ha az M3 autópályán […]
 • Az autó őszi felkészítéseAz autó őszi felkészítése Ha autómentést végzünk ügyfeleink sokszor velünk utaznak. Ilyenkor a beszélgetések során szóba kerül az autó felkészítése a különböző évszakokra. Jön az ősz, utána pedig a tél, az autót […]

Címke: , , , , , , ,